Week van de Korte Keten

Wat is de Week van de Korte Keten?

De Week van de Korte Keten is een periode in het voorjaar waarin de West-Vlaamse streek- en hoeveproducenten hun deuren wagenwijd openzetten tijdens tal van unieke evenementen. Zo kan je de West-Vlaamse producten en hun producenten op een ontspannen en verrassende manier leren kennen. Workshops in een ambachtelijke ateliers, fietstochtjes met bijzondere stopplaatsen, picknicks tussen de fruitbomen… de Week van de Korte Keten is een culinaire ontdekkingstocht in eigen streek.

In 2018 loopt de derde editie van de Week van de Korte Keten van zaterdag 26 mei t.e.m. zondag 3 juni. De Week van de Korte Keten is een initiatief van 100% West-Vlaams, de POM West-Vlaanderen, Inagro en Westtoer dat in 2018 voor het eerst in heel Vlaanderen wordt georganiseerd.

Waarom doen we het?

Lekker eten en drinken rechtstreeks aankopen bij een plaatselijke producent die liefde en tijd steekt in zijn product, dat is waar het om draait tijdens de Week van de Korte Keten.
Te vaak weten consumenten niet wat ze bij hen in de buurt kunnen vinden. Met de Week van de Korte Keten willen we mensen bewust maken van de rijkdom van hun eigen streek. De West-Vlaamse parels van hoeve- en streekproducten zijn namelijk stuk voor stuk producten met een verhaal en een jarenlange traditie. Producten die met veel liefde en vakmanschap op ambachtelijke wijze gemaakt op gekweekt zijn en dat bewijzen door hun sublieme smaak.
Daarnaast steunt lokaal aankopen de plaatselijke economie en door de nabijheid kunnen boodschappen te voet of met de fiets worden gedaan, wat dan weer goed is voor het milieu.

Wat kan je beleven? 

Week van de Korte Keten 2018

  • Een overzicht van alle activiteiten in Vlaanderen vind je op www.weekvandekorteketen.be
  • Ervaar tijdens de West-Vlaamse proevertjesdag op 26 mei de onweerstaanbare, lekkere en authentieke smaak van 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducten.
  • Ontdek het lekkerste van eigen bodem tijdens een West-Vlaams bedrijfs- of boerderijbezoek. Grijp deze unieke kans om een blik achter de schermen te werpen.
  • Geniet tijdens een hoevepicknick op een rustig groen plaatsje van een overvolle picknickmand met heerlijke producten voortgebracht door dat stukje natuur. Wie wil kan een glimp van de boerderijactiviteiten opvangen.
  • De week sluit spectaculair af met een wereldrecordpoging hoeve-ijs eten. Kom op 3 juni naar Provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld en breek samen met minstens 3050 andere zoetekauwen het wereldrecord. Inschrijven kan de dag zelf vanaf 13u30, om 15u krijgen alle ingeschrevenen een gratis hoeve-ijsje. Dat binnen een gezellig kader met een streekproductenmarkt, live muziek en randanimatie. Voor meer info mail naar wereldrecordhoeveijs@outlook.com.

Niet enkel tijdens de Week van de Korte Keten kan je onze trotse 100% West-Vlaamse producenten en hun levenswerk persoonlijk leren kennen. Het hele jaar door laten ze je met plezier proeven van hun heerlijke producten tijdens bedrijfsbezoeken, fiets- en wandelroutes, hoevepicknicks, streekproductenmarkten, buurtfeesten… Een overzicht van alle activiteiten vind je hier terug.

Wil je ook een activiteit organiseren/laten opnemen in de kalender? Wil je graag op eigen terrein je producten promoten? Laat het ons dan zeker weten via info@100procentwest-vlaams.be zodat we jouw activiteit kunnen opnemen in de agenda en mee kunnen ondersteunen.