De Bakstrijd

Je lokale ambachtelijke bakkerij vormt een jaar lang de arena voor de bakstrijd. Zes nieuwe producten van drie bakkerijscholen strijden er om de titel van Streekproduct Bakkerij 2018.

Werken met kwaliteitsvolle ingrediënten is cruciaal om een lekker eindproduct aan de klant te presenteren. Daarom kozen MSKA RoeselareSyntra West en Ter Groene Poorte voor lokale producten die met veel liefde en vakmanschap worden gemaakt door 100% West-Vlaamse hoeve- en streekproducenten. Elke vier maanden betreden twee bakkerijproducten om duimen en vingers bij af te likken de strijdarena, ofte de toonbank van je lokale ambachtelijke bakker.

Jij beslist welk product het meest in de smaak valt en wie de bakstrijd wint.

Proef, stem & win!

Hoe? Ontdek het hier.

Campagne 3

Met trots stellen we de laatste twee nieuwe topproducten voor, je kan ze tot 1 mei proeven bij je ambachtelijke bakker.

 • Grand Cru – Syntra West
  De smeuïge Cabour kaas en de gerookte ham zijn perfect gecombineerd in het Grand Cru-brood. De kaas- en hamsmaak perfect samenbrengen, doet het licht bittere bier Le Fort Bruin van brouwerij Omer Vander Ghinste. Dit brood smaakt uitzonderlijk lekker zonder beleg.

 

 • Pompomme – Ter Groene Poorte
  De Pompomme is een taart met een klassieke boterdeeg gevuld met frangipane en gedecoreerd met harde appels. De frangipane is verrijkt met yoghurt en limoenzeste waardoor de taart minder vet bevat en toch lekker sappig blijft.

Proef ze tot 1 mei bij een strijdvaardige bakker in jouw buurt!

Campagne 2

Tussen van 15 september tot 31 december streden de Krokante Brioche van Ter Groene Poorte en het Manzana-brood van het MSKA Roeselare om jouw stem.

 • Krokante brioche – Ter Groene Poorte
  In de krokante brioche komen twee structuren samen: een zachte structuur luxedeeg en een krokant laagje van gerezen bladerdeeg. De brioche is verrijkt met heerlijke hoeveboter en het licht, fris zurig biertje Cuvée Soeur’Ise. Het kriekenbier geeft de brioche een mooie kruimkleur.
 • Manzana – MSKA Roeselare
  De manzana is een zuurdesembrood met een vol aroma en een krokante broodkorst. De in koekkruiden en gin gemarineerde Elstar-appels geven een lichtzure toets aan het brood. De J’Hin16 sluit daar met zijn duidelijke appeltoets perfect bij aan. Een speciaal appeldecor typeert het uitzicht van dit brood. Verrassend lekker met perenstroop of geroosterd op de barbecue.

Campagne 1

De eerste campagne liep tussen 15 mei en 31 augustus 2017. De Caramel van Syntra West en de Philu van het MSKA Roeselare beten de spits af.

 

 • Caramel – Syntra West
  De Caramel is een klassieke lentebrioche met een eigentijdse fruittwist. De Court pendu-appel van Hof ’t Klokhuis heeft een uitgesproken hazelnootsmaak en matcht perfect met de gekarameliseerde honing. De frambozenconfituur van De Freezebeeze geeft de Caramel een frisse lichtzure toets.

 

 • fraMbooSKAastaart Philu – MSKA Roeselare
  De basis van de fraMbooSkAastaart Philu is een Bretoens zanddeeg van Beauvoordse Walhoeve hoeveboter met kokosmiserable. Daarboven ligt diepgevroren rode vruchtengelei en volle platte kaascrème. De taart is afgewerkt met afgebrande marsepein, Italiaans schuim, een gelei van biologische rodevruchtenmix van Frambiosa y Besos en vers fruit.

Kijk snel of er ook een bakker in jouw buurt deelneemt.