Info

Wat is de Week van de Korte Keten?

De Week van de Korte Keten is een periode in het voorjaar waarin de West-Vlaamse streek- en hoeveproducenten hun deuren wagenwijd openzetten tijdens tal van unieke evenementen. Zo kan de consument de West-Vlaamse producten en hun producenten op een ontspannen en verrassende manier leren kennen. Workshops in een ambachtelijke ateliers, fietstochtjes met bijzondere stopplaatsen, picknicks tussen de fruitbomen… de Week van de Korte Keten is een culinaire ontdekkingstocht in eigen streek.

In 2017 liep de tweede editie van de Week van de Korte Keten tussen donderdag 25 mei en maandag 5 juni. De Week van de Korte Keten is een initiatief van 100% West-Vlaams, de POM West-Vlaanderen, Inagro en Westtoer.

Waarom doen we het?

Lekker eten en drinken rechtstreeks aankopen bij een plaatselijke producent die liefde en tijd steekt in zijn product, dat is waar het om draait tijdens de Week van de Korte Keten.
Te vaak weten consumenten niet wat ze bij hen in de buurt kunnen vinden. Met de Week van de Korte Keten willen we mensen bewust maken van de rijkdom van hun eigen streek. De West-Vlaamse parels van hoeve- en streekproducten zijn namelijk stuk voor stuk producten met een verhaal en een jarenlange traditie. Producten die met veel liefde en vakmanschap op ambachtelijke wijze gemaakt op gekweekt zijn en dat bewijzen door hun sublieme smaak.
Daarnaast steunt lokaal aankopen de plaatselijke economie en door de nabijheid kunnen boodschappen te voet of met de fiets worden gedaan, wat dan weer goed is voor het milieu.

Wat kan je beleven? 

Niet enkel tijdens de Week van de Korte Keten kan je onze trotse 100% West-Vlaamse producenten en hun levenswerk persoonlijk leren kennen. Het hele jaar door laten ze je met plezier proeven van hun heerlijke producten tijdens bedrijfsbezoeken, fiets- en wandelroutes, hoevepicknicks, streekproductenmarkten, buurtfeesten… Een overzicht van alle activiteiten vind je hier terug.

Wil je ook een activiteit organiseren/laten opnemen in de kalender? Wil je graag op eigen terrein je producten promoten? Laat het ons dan zeker weten via info@100procentwest-vlaams.be zodat we jouw activiteit kunnen opnemen in de agenda en mee kunnen ondersteunen.