Zelf leren bier brouwen

Je hebt altijd al veel interesse gehad in bieren? En dan spreken we zeker niet (alleen) over het proeven van bieren, maar vooral over het zelf brouwen van bieren.
Wel dan hebben wij een boodschap voor jou: In februari start opnieuw de initiatiecursus bierbrouwen van de Roeselaarse Wijn- en Bier gilde!
Deze cursus bestaat zowel uit een theoretisch als uit een praktisch deel.

In de theorie (die doorgaat op 2 februari 2019) hebben we het over de verschillende grondstoffen van bier (water, mout, hop en gist). Ook worden de verschillende brouw termen zoals: schroten, maïschen, (na)gisten, lageren, … verder toegelicht. Op het einde van deze theoretische cursus heb je alle nodige info om zelf een eerste bier te kunnen brouwen.

In een tweede sessie (16 februari 2019) wordt de theoretische info omgezet in de praktijk! Samen gaan we het volledige proces doorlopen. We starten de dag met het schroten van de mout, en onze dag zit erop als het wort in het gistingsvat zit.

Een aantal weken later (in functie van de voortgang van de vergisting) kunnen we dan gaan bottelen. Na het reinigen, desinfecteren, bottelen en capsuleren kan je enkele flessen van het zelf gebrouwen bier mee naar huis nemen.

Nadat je bier enkele weken heeft kunnen nagisten op de fles komt het leukste deel; je kan eindelijk je eigen creatie proeven!

En wat kost dit alles vraag je je af? Leden betalen 70€, niet leden betalen 95€ (25€ lidmaatschap RWB tot eind 2019 en enkele liters bier inbegrepen).

Als lid kan je voor 6 euro gebruik maken van de brouwinstallatie. Eveneens zijn via de gilde alle nodige materialen en ingrediënten te verkrijgen met een fikse korting.
Je kan dus gerust een volledig zelf gebrouwen biertje maken.
Mochten er in de aanloop naar de brouwdag nog vragen zijn, dan spreekt het voor zich dat je gerust contact kan opnemen.

Organisatie

RWB Roeselaarse wijn- en biergilde vzw

Contactpersoon:
Herwig Volckaert
Telefoon:
0498/102000
E-mail:
herwig.volckaert@gmail.com
Website:
Facebook:

Details

Type:
Workshop
Doelgroep:
Volwassenen
Gratis?
NEE
95€
Inschrijven:
JA
Bel naar 0498/102000
Extra

Locatie

Site Kerelsplein
Acaciastraat 6
8800 Roeselare

Tijdstippen

02/02/2019
09:00:00 - 16:00:00
16/02/2019
09:00:00 - 17:00:00